ich würde gerne ein Rezept ausprobieren welches nach "Gladfield Toffee Malt" verlangt. Anscheinend wird dieses von einer neuseeländischen Mälzerei angeboten und ich würde gerne einen Ersatz finden welchen ich von unseren heimischen Versandhändlern beziehen kann. Ich bin noch relativ grün hinter den Ohren was das brauen anbelangt und daher auf eure Hilfe angewiesen

Die Gladfield Homepage gibt folgende Spezifikationen für das Malz an:
Moisture (max) % 7.5
Extract - Fine Dry 74
Wort Colour (EBC) 10 - 20
Typical Colour 12
Der Artikelbeschreibung (http://www.gladfieldmalt.co.nz/our-malts/) lautet wie folgt:
"We make our unique Toffee Malt by taking a lower to mid-range nitrogen winter or autumn barley variety, roasting the resulting malt at very low temperatures, and then caramelise the malt. The low temperature and slower roasting produces a malt with a very light colour, a chewy consistency, with honey or toffee flavours. Our Toffee Malt is very popular. Not only does it add a wonderful malty, honey toffee flavour to lighter coloured beers but it also enhances beer stability, body and mouthfeel.
Due to the higher moisture content of our Toffee malt, we advise that when milling, the Toffee
malt is blended through with your base malts. This ensures a good crush and full release of
flavour."